Generel information om NORDJYLLAND RUNDT på cykel.

Deltager Info – NORDJYLLAND RUNDT på cykel

”NORDJYLLAND RUNDT på cykel” er cykelløb og cykelmotion på alle niveauer og for alle aldre. Løbet arrangeres af Aalborg Cykle-Ring og CCH Hjørring – to nordjyske cykelklubber, som begge tilbyder cykling for børn og unge, licensryttere og bredden under Danmarks Cykle-Union. Overskuddet fra løbet går til udvikling af børne-, unge- og talentarbejdet i de to nordjyske klubber.

Løbet blev første gang kørt i 1990. Udover de to klubber, er der assistance fra mange frivillige, god støtte fra vores sponsorer, hertil kommer at en række samarbejdspartnere medvirker til at vi kan afholde et godt cykelløb, som vi er stolte af. Det eneste minus, som vi kan komme i tanke om er, at vi som arrangører ikke selv kan ”få lov til” at deltage – det vil vi ellers gerne – da vi elsker cykelsport.

2019-udgaven af NORDJYLLAND RUNDT køres lørdag den 15. juni.

Tidligere blev NORDJYLLAND RUNDT afholdt første lørdag i juni. I 2018 dog den anden lørdag i juni. Vi har i år valgt ikke at afholde løbet den anden lørdag i juni - nemlig pinselørdag. Derimod først den 15. juni 2019. Vi forventer dog i 2020 igen at afholde løbet den anden lørdag i juni. 

Løbets gode udvikling sikres ved at vi, ud fra de mange konstruktive tilbagemeldinger vi hvert år modtager, holder en evaluering, med det formål at gøre det lidt bedre året efter. På den måde er der hvert år nye tiltag som tilføres løbet. Det betyder, at selvom vi igen i år foretager flere justeringer og kommer med nye tiltag - så fastholdes grundstammen af alt det der fungerer og gør NORDJYLLAND RUNDT til en af årets store cykeloplevelser.

Kom sikkert, trygt og sjovt igennem NORDJYLLAND RUNDT - også selvom du aldrig har prøvet at køre løb før.

  • Helt nyt er det at vi implementerer RIDERS-konceptet på 75 km-ruten. Dette i samarbejde med DGI Nordjylland. Der etableres grupper med umiddelbar start efter sidste gruppe på 75 km. Én gruppe, eller flere, der kører ruten med en gennemsnitsfart på mellem 25-27 km/t og gruppe/grupper med en gennemsnitsfart på mellem 22-25 km/t. Bliver man hægtet af en foranliggende gruppe, er man velkommen til at hægte sig på én af RIDERS-grupperne. Fartholderen sørger for at alle kommer godt og sikkert med i mål. Fartholder på RIDERS-gruppen  giver en hånd til dem der har problemer på ruten - punktering, læ, opmuntring osv. 
  • I øvrigt gentager vi ruterne fra 2018 - dog med en lille ændring i Ø. Brønderslev.
  • Problemet i 2018 med at der ikke var adgang for tilskuere på Aalborg Kaserner er løst. Således er alle tilskuere nu meget velkommen på Aalborg Kaserne - der er gratis kaffe sponseret af SPAREKASSEN VENDSYSSEL. 

NORDJYLLAND RUNDT på cykel - 2019 tilbyder 3 ruter

  • 200 km – UDFORDRINGEN
  • 140 km – KLASSIKEREN
  • 75 km – SKODA-Tour

Vores mål er stadig, at give hver enkelt deltager en fantastisk cykelmotionsoplevelse i det flotte Nordjylland, hvorved vi tilstræber, at nytænke og fortsat udvikle NORDJYLLAND RUNDT, så vi fastholder et højt kvalitetsniveau, hvorved vi har valgt at fastholde den forholdsvis lave pris for deltagelse i arrangementet. Det betyder, at vi fortsat tilstræber at gøre op med ”det-er-dyrt” til ”det-er-sjovt-og sundt.”

Det høje kvalitetsniveau ønsker vi fortsat at sikre, via fokusering på en sund og næringsholdig forplejning under og efter løbet. Derfor fortsætter vi med at fokusere på en afbalanceret energifordeling, hvor kost og ernæring tænkes i forhold til forbrænding for den enkelte deltager. Derved at skabe de bedste rammer for at hver deltager, på hver sit niveau, får en succesoplevelse ved at deltage i NORDJYLLAND RUNDT på cykel.

Overskud/underskud tilfalder de to arrangerende klubber, hvor hovedparten er øremærket udvikling af børn-, unge og talentarbejdet i Nordjysk cykelsport. Derudover er det oprettet en udviklingspulje, som årligt tilføres midler (under forudsætning af overskud) til at sikre en kontinuerlig udvikling ”NORDJYLLAND RUNDT på cykel.”

Startsted og Info-Center:

Gymnastiksalen, Aalborg Kaserner, Hjørringvej 136, 9400 Nørresundby.
Følg de opstillede skilte.

Info-center har åbent i følgende tidsrum:

fredag den 14. juni 2019 - kl. 13.00 - 17.00
lørdag den 15. juni 2019 - kl. 06.30 - 20.00.