Generel information om NORDJYLLAND RUNDT på cykel.

Deltager Info – NORDJYLLAND RUNDT på cykel

”NORDJYLLAND RUNDT på cykel” er cykelløb og cykelmotion på alle niveauer og for alle aldre. Løbet arrangeres af Aalborg Cykle-Ring og CCH Hjørring – to nordjyske cykelklubber, som begge tilbyder cykling for børn og unge, licensryttere og bredden under Danmarks Cykle-Union. Overskuddet fra løbet går til udvikling af børne-, unge- og talentarbejdet i de to nordjyske klubber.

Løbet blev første gang kørt i 1990. Udover de to klubber, er der assistance fra Hjemmeværnet, god støtte fra vores sponsorer, hertil kommer at en række samarbejdspartnere medvirker til at vi kan afholde et godt cykelløb, som vi er stolte af. Det eneste minus, som vi kan komme i tanke om er, at vi som arrangører ikke selv kan ”få lov til” at deltage – det vil vi ellers gerne – da vi elsker cykelsport.

2017-udgaven af Nordjylland Rundt køres lørdag den 10. juni 2017

Normalt afholdes NORDJYLLAND RUNDT første lørdag i juni. Da første lørdag i juni 2017 er Pinselørdag, hvor der hvert år er traditioner der holdes i hævd, har vi valgt at skubbe løbet én uge til lørdag den 10. juni 2017. Altså giver vi flest interesserede ryttere mulighed for at deltage og, ikke mindst, har vi større mulighed for at finde de mange frivillige hjælpere der skal til for at afvikle løbet.

Løbets gode udvikling sikres ved at vi, ud fra de mange konstruktive tilbagemeldinger vi hvert år modtager, holder en evaluering, med det formål at gøre det lidt bedre året efter. På den måde er der hvert år nye tiltag som tilføres løbet. Det betyder, at selvom vi igen i år foretager flere justeringer og kommer med nye tiltag - så fastholdes grundstammen af alt det der fungerer og gør NORDJYLLAND RUNDT til en af årets store cykeloplevelser.

Hvilke nye tiltag er der i 2017?

  • Trenden med de meget lange løb er aftagende. Derfor valgte vi i 2016, efter mange opfordringer, at afkorte et par af distancerne. I 2017 har vi, igen, ændret lidt på ruterne. Alle ruter kommer retur til START ad samme strækning som den første del af starten – ikke noget med at skulle cykle igennem Vodskov og senere igennem rundkørsel ved Bouet/Kvickly. Altså mere fokus på trafiksikkerhed. Endvidere er nyt terræn ”kørt” i brug både nord og syd for Østervrå gældende for 250 og 200 km.
  • Ikke mange ryttere cyklede ruten på 25 km i 2016. Vi har derfor valgt ikke længe at tilbyde denne distance.
  • Igen på opfordring, har vi ændret starten for første startgruppe til kl. 07.00. Noget mere human starttid for de langtfra kommende ryttere.
  • Vi arbejder også på stadig at skabe endnu mere stemning og service ved depoterne. Vi har modtaget rigtig mange positive tilbagemeldinger I forhold til den nuværende service i depoterne. Mange fremhæver stemningen og servicen I Dronninglund-depotet. ”Det er ganske enkelt et super fedt sted – en oase i ørkenen,” som en tidligere deltager skriver. Dronninglund-depotet er vores forbillede for et godt depot langs ruten. 

NORDJYLLAND RUNDT på cykel - 2017 tilbyder 4 ruter:

  • 260 km – STYRKEPRØVE
  • 200 km – UDFORDRINGEN
  • 150 km – KLASSIKEREN
  • 85 km – SKODA-Tour

Vores mål er stadig, at give hver enkelt deltager en fantastisk cykelmotionsoplevelse i det flotte Nordjylland, hvorved vi tilstræber, at nytænke og fortsat udvikle NORDJYLLAND RUNDT, så vi fastholder et højt kvalitetsniveau, hvorved vi har valgt at fastholde den forholdsvis lave pris for deltagelse i arrangementet. Det betyder, at vi fortsat tilstræber at gøre op med ”det-er-dyrt” til ”det-er-sjovt-og sundt.”

Det høje kvalitetsniveau ønsker vi fortsat at sikre, via fokusering på en sund og næringsholdig forplejning under og efter løbet. Derfor fortsætter vi med at fokusere på en afbalanceret energifordeling, hvor kost og ernæring tænkes i forhold til forbrænding for den enkelte deltager. Derved at skabe de bedste rammer for at hver deltager, på hver sit niveau, får en succesoplevelse ved at deltage i NORDJYLLAND RUNDT på cykel.

Vi vil rigtig gerne give en fællesskabsoplevelse til alle deltagere. Det betyder blandt andet, at ryttere, som har lyst, kan stille til start i - Sparekassen Vendsyssel Holddyst - en holdkonkurrence på 150 km, hvor holdene bliver sendt af sted med 2 min. interval.

Ydermere kan man også tilmelde sig som individuel, som et firmahold eller sammen med gode venner, deltage som en gruppe der starter samtidig med andre i felter på op til 50 deltagere ad gangen. Bemærk den ”rene” ”LADY-Tour – Women/Girls only” på 85 km.

Overskud/underskud tilfalder de to arrangerende klubber, hvor hovedparten er øremærket udvikling af børn-, unge og talentarbejdet i Nordjysk cykelsport. Derudover er det oprettet en udviklingspulje, som årligt tilføres midler (under forudsætning af overskud) til at sikre en kontinuerlig udvikling ”NORDJYLLAND RUNDT på cykel.”

Startsted og Info-Center:

Gymnastiksalen, Aalborg Kaserner, Hjørringvej 136, 9400 Nørresundby.
Følg de opstillede skilte.

Info-center har åbent i følgende tidsrum:

fredag den 9. juni 2017 - kl. 13.00 - 18.00
lørdag den 10. juni 2017 - kl. 06.00 - 21.00.